Forfatterens bearbejdning

Manuskript

Manus leveres i digitalt format, typisk Word-format. Linjeafstand og antallet af enheder pr. side er underordnet, da teksten efterfølgende sættes op i professionelt typografisk format. Derimod er det vigtigt, at overskriftshierarkiet er tydeligt, at opbygning af indholdsfortegnelse, billedtekster, noter, kildehenvisninger, registre, anvendelsen af kursiv og halvfed (bold) er systematisk og følger reglerne for det videnskabelige felt, hvor afhandlingen har hjemme. Dansk Retskrivningsordbog er gældende, ved begreber og navne uden for denne henvises til Den Store Danske (Gyldendals encyklopædi). Sørg for ensartet stavemåde ved fagudtryk.

Tabeller

Leveres helst i Excel-regneark. Opstilling i Word kan gå an, men kan dog være problematisk, når den skal konverteres til typografisk format. Hvis de leveres i Word, skal Words tabelfunktion anvendes (tabeller opstillet med tabulator fungerer ikke).

Illustrationer

Billeder og grafer leveres digitalt i bedst mulig kvalitet og i høj opløsning (250 dpi). Som udgangspunkt er alle illustrationer i gråtoner; farvetryk fordyrer udgivelsen. Illustrationerne nummereres og leveres i en digital mappe, og den ønskede placering i manus angives med illustrationsnummer. Selve illustrationen skal altså ikke placeres i manus.

Billedtekster leveres som et selvstændigt word-dokument i nummerorden. Proveniens skal anføres i slutning af hver billedtekst. Husk systematisk opstilling og systematisk anvendelse af kursiv.

Typografi

Forlaget sørger for, at manuskriptet sættes op professionelt, og forfatteren skal derfor ikke gøre sig anstrengelser med typografiske finesser, fx lige margener. Det er kun med til at forsinke den efterfølgende proces hos forlaget. Nøjes med et klart overskriftshierarki og lad den løbende tekst have fast venstrekant og løs højrekant. I selve teksten bør normalt også kun anvendes kursiv til at fremhæve og ikke fed og understreget.​​

Multivers Academic - Afhandling.dk | afhandling@multivers.dk 

Hyskenstræde 3, st. | 1207 København K | Telefon: 70 26 80 66 | CVR: 27369170